Selecteer een pagina

Maak jij NU de sprong om samen met je hond zelfverzekerder, vreugdevoller en vrijer in het leven te gaan staan?

u

Begrijpen jullie elkaar niet?

Twijfel je of je hond jou echt niet begrijpt of doet je hond soms alsof? Of, vertoont je hond af en toe voor jou vreemd of afwijkend gedrag en heb je geen flauw idee waarom je hond dat doet?

u

Van (on)macht naar kracht, wil jij dat ook?

Voel je je vaak onzeker of je wel het ‘juiste’ doet bij de begeleiding van je hond? Laat je je snel van je stuk brengen door de reactie of het gedrag van je hond of omgeving? Reageer je regelmatig impulsief op je hond uit onmacht, teleurstelling of frustratie en voel je je daar naderhand rot over?

u

Zin in een nieuwe uitdaging?

Wil jij je verder verdiepen en ben je nieuwsgierig naar de belevingswereld en passies van jouw hond ? En, wil jij je hond als jouw maatje nog meer bij jouw hobby’s betrekken?

N

Leer elkaars 'taal' beter begrijpen

Als je de de taal van je hond beter leert begrijpen en zelf bewuster wordt van je eigen lichaamstaal en -signalen die je naar je hond en omgeving uitzendt, dan voorkom je ‘ruis op jullie lijn’. Door bewust je eigen lichaamstaal in te zetten, voorkom je dat je tegenstrijdige signalen uitzendt naar je hond waardoor je hond jou beter zal begrijpen.

N

Leer je eigen behoeftes en die van je hond beter begrijpen en op elkaar afstemmen

Jouw welzijn en die van jouw hond wordt voor een belangrijk deel bepaald door het wel of niet vervullen van onderliggende levens- of basisbehoeften. Alle emoties en gedragingen komen hier uit voort. Leer je eigen behoeftes en die van je hond beter (her)kennen, begrijpen en op elkaar afstemmen voor jullie beider optimale emotionele voldoening. Hartvaardigheden en conflicthantering zijn (theoretische) kaders die hierbij van pas komen.

N

Ervaar je eigen natuurlijke kracht

Als je eerlijk bij jezelf naar binnen durft te kijken wat zich onder de oppervlakte afspeelt, dan ontmoet je jezelf in je natuurlijke staat van zijn, je essentie.  Jouw kracht zit daar waar jij vanuit je eigen natuur je grenzen stelt!  Als je handelt of reageert vanuit Je eigen ‘natuur’ dan zijn je hoofd, hart en buik (je denken, voelen en doen) met elkaar in overeenstemming.   Jouw woorden en daden ‘kloppen’ met wie jij van nature bent.   Je herkent dit doordat je hoofd rust ervaart, je hart vreugde of voldoening en je buik als vanzelf de juiste hoeveelheid energie levert die nodig is. Niet alleen jijzelf zal dit zo ervaren, je hond ook. Natuurlijke grenzen hanteren en leren respecteren gaan over en weer. 

N

Speel 'wijzer' met Spelwijzers

Reactiviteit wordt vaak als iets negatiefs bestempeld terwijl het eigenlijk gezond en normaal gedrag is van een hond. Wat het niet leuk of tot een ‘probleem’ maakt, is dat de hond vaak reactief reageert op zijn omgeving i.p.v. op jou. Spelenderwijs kan je je hond inspireren de juiste keuze te maken. Spelwijzers zijn doelgerichte spelen die je hond leren dat de omgeving negeren een optie is en ‘bij jou zijn’ een privilege.  

“Vanaf dat moment heb ik er mijn missie van gemaakt om mensen mogelijkheden aan te reiken om zichzelf en hun hond meer in hun kern te ontmoeten”  

Ook jij kan met je hond zelfverzekerder, vreugdevoller en vrijer in het leven staan!

Verbinding vanuit vrijheid

Ik gun iedereen een eerlijk, zuiver contact met zichzelf en een gelijkwaardig contact met z’n hond. Als je jezelf beter kent en begrijpt, communiceer je eenduidiger (duidelijker) naar je hond waardoor je hond jou ook beter begrijpt. Je voelt en vult elkaar aan. Je stelt vanuit je natuur liefdevolle grenzen. Vanuit wederzijds vertrouwen en begrip, kan er dan iets magisch ontstaan, wat ik noem: ‘verbinding vanuit vrijheid’.

Met respect, een nieuwsgierige en deskundige blik geef ik jou en je hond ruimte om te onderzoeken wie jullie zijn. Ik support jullie om je verder te ontwikkelen, samen te groeien, onzekerheden in de ogen te kijken en stapsgewijs te transformeren naar vertrouwen. Dit kan op verschillende manieren: in qualitytime lessen, in spiegelsessies en door extra ondersteuning voor jou en/of je hond. Daarnaast organiseer ik regelmatig lezingen en workshops voor hondenliefhebbers.

Z

Liefdevol grenzen stellen

Van (on)macht naar natuurlijke kracht 
Van onzeker naar zeker
Van wantrouwen naar vertrouwen

Met respect voor elkaars draagvermogen! 

Z

Zelf de 'balans' opmaken

Je herkent de (subtiele) lichaamstaal van je hond. Je begrijpt de belevings- en gevoelswereld van je hond beter. Jij bent je bewust van je eigen interne wereld. Jij hebt de ‘knowhow’ om jullie behoeftes begripvol op elkaar af te stemmen. 

Jij wéét, voelt én doet wat nodig is! 

Z

Van moeten naar graag willen

        Van gedwongen naar vrijwillig
Van angst naar vrijheid 
Van prestaties naar medevreugde

Hond blij, jij blij! & andersom!

Ervaringen van mijn cliënten

Een spiegelsessie met Simone en hond Daisy had voor mij een ongekend krachtige uitwerking. Wat nog het mooiste was dat Daisy mij al na 5 minuten liet zien/voelen waar de schoen wrong. Dankzij de paar vragen die Simone mij stelde voelde ik tot in mijn cellen wat Daisy mij duidelijk maakte. Ik heb veel workshops en sessies gedaan over persoonlijke ontwikkeling, maar nooit was het resultaat zo snel en krachtig als met deze spiegelsessie. Je denkt misschien dat een hond geen ontwikkeld wezen is, maar ik weet nu zeker dat ze ons feilloos aanvoelen en direct reageren op incongruente signalen. Ik ben een heel stuk wijzer geworden

Arjan Bakker

49 jaar, zelfstandig ondernemer

Een spiegelsessie met een hond. Dat is wat Simone voorstelde tijdens de puppy-cursus. Wat een bijzondere ervaring! Dat honden sensitief zijn, dat wist ik al. Maar dat een vreemde hond, Broer van Simone, mij feilloos aanvoelde en snapte wat ik nodig had/heb, was wel echt een openbaring.
Vooral “overgave” ofwel acceptatie was de boodschap. Mooi en emotioneel.
Dank Simone voor je fantastische begeleiding hierbij en dank Broer voor jouw vertrouwen en dat je mijn spiegel wilde zijn!

Caroline van der Maas

eigenaresse bij Musicalschool Mille-Stelle

Spiegelsessies

Gebruik de spiegel van de hond om jezelf beter te leren kennen.

Deze methode werkt als volgt. Honden communiceren door middel van houding, gedrag en energie. Ze reageren op signalen die wij aan ze geven. Honden laten hiermee op een natuurlijke wijze zien wat het het effect van deze signalen op hen is. Zij ‘spiegelen’ ons hiermee. Als je in deze spiegel wilt kijken, kun je hier veel van leren. 

Hoe ziet dit er in de praktijk uit. Tijdens de sessie ga je ‘werken’ met een hond. Afhankelijk van het onderwerp of jouw vraagstelling, krijg je een (eenvoudige) opdracht. Tijdens de interactie ervaar je wat het effect is van jouw houding en gedrag op de hond en ook wat zijn gedrag of reactie met jou doet. Door de directe en eerlijke ‘feedback’ van de hond kun je veel leren over onderwerpen uit het dagelijks leven, zoals contact maken, samenwerken, je manier van communiceren en leiding geven. Dit is waardevol als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je op anderen of op je eigen hond overkomt en als je hierin iets wilt veranderen.  

Honden hebben de gave om ons dichter bij ons gevoel te brengen. Een hond kan als coach-maatje jou helpen om tot de kern van jouw persoonlijke vraagstelling te komen of stap voor stap een hardnekkig patroon te doorbreken. Bijvoorbeeld, je hebt last van uitstelgedrag of je hebt moeite om je eigen grenzen te bewaken binnen je gezin of op je werk. Ook kun je op een bijzondere manier ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn en die meer tot bloei brengen!

Beleef en ervaar het natuurlijke gedrag en de reactie van de hond op jouw signalen als ‘spiegel van wie jij echt bent’.

Interactieve QualityTime lessen

In deze privélessen leer je veel over je hond en over jezelf. Je krijgt inzicht in wat jullie samen krachtig maakt en wat jullie valkuil is. ‘Interactief’ staat voor je eigen inbreng van onderwerpen, thema’s en oefeningen waaraan je graag wilt werken met je hond. 

Je krijgt antwoord op belangrijke vragen als: Wie is jouw hond? Wat is zijn natuurlijke aard en passie? Hoe communiceert je hond naar jou en de omgeving? Welke onderliggende behoeften en gevoelens uit je hond in zijn emoties en gedrag? Ook word je je meer bewust van wie jij zelf in de kern bent. Welke behoeften, wensen, doelen maar ook denkkaders beïnvloeden jouw manier van communiceren naar je hond en omgeving.

De kracht van deze les ligt vooral in ervaring opdoen hoe twee belevingswerelden op een respectvolle en liefdevolle manier worden samengebracht in oefeningen, spel- en ontspanningsvormen. Daarbij leer je veel over lichaamstaal, het zorgvuldig op elkaar afstemmen van jullie behoeften en je krijgt meer inzicht in het reguleren van stemming en emoties in het dagelijks leven.

Extra ondersteuning voor je hond bij onzekerheid 

Verbeter het emotionele welzijn van je hond.

Leer waardevolle technieken om je hond te ondersteunen bij onzekerheid en angst, maar ook om te voorkomen dat je hond reactief gedrag ontwikkelt die voor de hond zelf en zijn omgeving niet fijn is. Verrijk je eigen honden-gereedschapskistje met duurzame ‘tools’, vanuit nieuwe op de wetenschap gebaseerde inzichten die emoties helpen neutraliseren en daarmee het gedrag van je hond veranderen.

Help je hond om meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te ontwikkelen in het dagelijks leven door begeleiding en ondersteuning in verschillende gedoseerde/gecontroleerde situaties die voor jouw hond in meer of mindere mate spannend zijn. Doel hierbij is dat je hond:

  • dankzij jouw nieuwe inzichten en het vroegtijdig herkennen van (mogelijke) stressvolle situaties niet gedwongen wordt in de overlevingsstand te gaan.  
  • op een ontspannen en meer ‘sociaal aanvaardbare manier’ zijn/haar behoeftes (opnieuw) leert duidelijk maken aan de omgeving.
  • in een veilige gecontroleerde setting ook nieuwe of spannende situaties in eigen tempo kan onderzoeken en daarbij de keuzevrijheid heeft om een situatie wel of niet aan te gaan.

 

Extra ondersteuning voor jou bij onzekerheid: NDI & EMDR

Vergroot je ‘IK-sterkte’ met NDI en verwerk emotionele ballast met EMDR.

Als een vervelende gebeurtenis in het verleden je persoonlijke ontwikkeling in de weg zit, kan dit ook je relatie met je hond nadelig beïnvloeden. 

Bij Mudita Hond en Mens is Cref-EMDR als onderdeel speciaal ontwikkeld voor mensen met angst voor (andere) honden en mensen die met hun eigen hond een trauma of tal van kleine niet goed verwerkte vervelende ervaringen hebben beleefd. Ook hondenliefhebbers die last blijven houden van onzekerheid, angst, vermoeidheid, overgevoeligheid of belemmerende patronen die een vrije en natuurlijke omgang met een (eigen) hond in de weg zitten, kunnen gebruik maken van deze extra ondersteuning. 

(H)erken je jezelf hierin? En verlang je naar een gevoel van vertrouwen en medevreugde in plaats van steeds weer die terugkerende bezorgdheid en angst? Dan kan je hier bewust voor kiezen en daarmee nieuwe waardevolle stappen maken in je eigen ontwikkeling op weg naar een vrijer en ontspannen leven voor jezelf en je hond!

  Losse begeleidingen, locatie Mudita Hond en Mens:

QualityTime les : 40 euro per les  (1 uur),

Spiegelsessie : 40 euro per sessie  (1 uur)

 

Ondersteuning Hond op (buiten)locatie:

1e consult incl. schriftelijk advies: 95 euro  

Vervolg consult: 60 euro

Je betaalt geen reiskosten in een straal van 10 km. Daarbuiten reken ik 0,35 euro-cent p/km

Na het eerste contact (meestal telefonisch), volgt een 1e losse begeleiding/consult. Daarna bekijken we samen welk pad en welke begeleiding(en) het beste aansluit(en) bij jouw wensen of leerdoelen. 

Snuffelpad

E

5 privé begeleidingen

E

6 weken

E

Jouw voordeel 10 %

Verdiepingspad

E

8 privé begeleidingen

E

10 weken

E

Jouw voordeel 15 %

Verdiepingspad+

E

10 privé begeleidingen

E

12 weken

E

Jouw voordeel 20%

E

Inclusief 1x deelname aan een lezing of workshop

Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek!

We gaan dan samen kijken wat het beste bij jou past.

Ervaringen van mijn cliënten

Na een zeer turbulente periode in mijn leven ben ik met EMDR-sessie bij Simone Bakker begonnen. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in bepaalde issues op zowel emotioneel als relationeel vlak waar ik continu tegenaan bleef lopen. Vele situaties zijn voorbij gekomen waarvan ik geen idee had dat dat van invloed is geweest op je manier van denken, reageren en voelen tijdens je leven. Zeer bijzonder en verrassend om te ervaren!
Dit inzicht is fijn; ik weet nu waarom ik op bepaalde manieren reageer en kan dit steeds beter positief omdraaien. Wat heeft me dit al veel rust opgeleverd! Heerlijk!
Ik ben er nog niet; er zijn nog steeds dingen waar tegen “gevochten” wordt, maar wat een enorme stap in de goede richting is dit geweest!
De begeleiding van Simone is zeer vriendelijk, warm, en geduldig. Ik voelde me direct op mijn gemak. Ze weet de juiste “plek” te vinden om door te vragen en tot inzicht te komen. De uitleg voor aanvang van de 1e sessie was duidelijk en zeer interessant. Als je een mooie reis wilt maken………..stap in!

Tamara Rijnbeek, 48 jaar

docent L.O

Via via kwam ik bij Simone Bakker terecht voor een EMDR sessie.
Ze deed het fantastisch. Ze nam de tijd voor me, stelde me op me gemak, vroeg goed door en zo kwamen we samen op het punt waaraan ik wilde werken.
De sessie was emotioneel. Maar ook hier kreeg ik alle tijd om ernaar te kijken. Wat heerlijk was, was de rust en de acceptatie tijdens de sessie.
Na afloop nog even samen teruggekeken met het aanbod dat ik altijd kon bellen als er nog iets naar boven kwam. Met een heerlijke wandeling na afloop de sessie afgesloten. Kort daarna meteen de tweede geboekt!

Ernst Meyknecht

Veelgestelde vragen

Is een intake nodig?

Een intake is niet ‘verplicht’ maar juist bedoeld voor jou en je hond om rustig kennis te maken en je vragen en wensen te bespreken. Je krijgt een indruk van wie ik ben en hoe de locatie eruit ziet. Tijdens het gesprek bekijken we samen of je bij Mudita Hond en Mens op de juiste plek bent. In sommige gevallen, verwijs ik wel eens iemand door naar een collega. Als het goed voelt, is de volgende stap je eigen bouwstenen (begeleidingen) samen te stellen in een pakket die aansluit bij je persoonlijke vraagstelling en/of doelen voor jou en je hond.  

Hoe weet je welke begeleiding(en) je het beste kunt kiezen en kun je gaandeweg je pakket nog wijzigen?

Om jou te helpen bij de pakketkeuze (aantal) en welke begeleidingen je daarbinnen kiest, is de intake. Mocht je later willen overstappen naar een uitgebreider pakket, dan kan dat. Andersom is niet mogelijk. Ook als blijkt dat een andere manier van begeleiding beter past dan aanvankelijk gedacht werd, dan kan dat gewijzigd worden, bijvoorbeeld een Quality-Time les wordt een Spiegelsessie of er wordt een EMDR-sessie ingepland i.p.v. een Spiegelsessie. Het prijsverschil verrekenen we dan op dat moment.

Kun je ook losse lessen of sessies boeken?

Ja dat kan! Je kan bijvoorbeeld een proefles Quality Time boeken of een Spiegelsessie aan iemand (of jezelf;-)) cadeau doen! Als je interesse hebt in Extra Ondersteuning voor jezelf en/of je hond, dan raad ik meestal wel i.i.g. een vervolg- of controle afspraak aan.

Welke oefeningen komen er aan bod in de Quality Time lessen?

De lessen zijn interactief, dus je bepaalt zelf welke ‘oefeningen’ voor jou en je hond belangrijk of leuk zijn om aandacht aan te besteden. Jij hebt je ‘wensenlijstje’, je hond ook! Ook ik zal zeker wat suggesties doen, waarvan ik denk dat dat waardevol is voor jullie samenwerking. Maar wat je vooral leert is om jullie  behoeftes/drijfveren op elkaar af te stemmen en te integreren in jullie leven en tijdens het samenwerken. Voorbeeld 1: je wilt graag werken aan de oefening ‘wachten’, maar je hond heeft veel energie en wil het liefste achter de vogeltjes aan rennen. Wat kun je doen voor je hond en voor jezelf om dit toch op een ontspannen manier samen te oefenen? Voorbeeld 2: Wat ‘gebeurt’ er bij jou als je je hond bij je roept maar je hebt de ervaring dat je hond niet altijd komt? Welke factoren zijn medebepalend of je hond wel of niet komt? Hoe zit het met ‘stemmingsoverdracht’? Voorbeeld 3: Je hond is superenthousiast aan het graven …. wat nu? Wat gaat er in je om, wat doe je? Welk emotioneel systeem staat ‘aan’ bij jouw hond? Wat gebeurt er allemaal in het brein van jouw hond?

Is een spiegelsessie ook mogelijk met je eigen hond?

Jazeker! Je kan ook de spiegel van je eigen hond ontdekken. Jouw hond kan een geweldige leermeester voor jou zijn. In mijn beleving is in de spiegel van je eigen hond leren en durven kijken een belangrijke ingang naar een diepere verbinding met elkaar.

Wanneer kies je voor spiegelen met je eigen hond of met een hond van Mudita?

Als je samen met je hond in een bepaald patroon vastloopt en je wil dit graag iets veranderen, of je eigen hond leidt je snel af van jezelf, dan is het aan te bevelen om (eerst) een spiegelsessie met een van de honden van Mudita Hond en Mens te doen om je eigen stuk/aandeel in het patroon helder te krijgen. Als dat duidelijk is en je hebt ook kunnen oefenen, voelen en ervaren hoe het ‘anders’ kan met de hond, dan is het moment aangebroken om jouw ‘verandering’ bij je hond te toetsen in een volgende spiegelsessie of in het dagelijks leven.

Kun je wat meer vertellen over EMDR, NDI en de toepassingsmogelijkheden binnen Mudita Hond en Mens?

EMDR is in 1989 ontdekt door Francine Shapiro. Het is een op zich zelf staande bewezen werkmethode waarin oude informatie van niet goed verwerkte nare of spannende gebeurtenissen alsnog worden ‘verwerkt’ in je brein. Dit wordt gedaan door de REM-slaap na te bootsen (dit is de slaapfase waarin verwerking plaatsvindt van het korte- naar het langetermijngeheugen) terwijl je je focust op een beeld of gedachte die bij jou een herkenbaar vervelend gevoel oproept. Tijdens deze focus wordt door links-rechts stimulatie van de hersenen (door o.a. geluidstikjes op de oren en ‘heen en weer bewegen’ van de ogen) het natuurlijke verwerkingssysteem op gang gebracht. Met EMDR worden dus traumatische herinneringen en belemmerende patronen getransformeerd. Zo komt er ruimte in je brein voor nieuwe verbindingen en daarmee meer rust in jouw systeem!

Zo merkte ik bij mezelf dat ik nog behoorlijk last had van angstgevoelens bij ‘ontmoetingen met andere honden’ als ik met mijn huidige hond Daisy op pad ging. Dit kwam door tal van onverwerkte kleine maar voor mij nare ervaringen die ik had bij mijn toenmalige hond Kite met andere honden. Terwijl ik ook de ervaring had dat Daisy doorgaans prima met andere honden overweg kan, voelde ik mij steeds weer verkrampen als ik een andere hond tegenkwam. Deze angstgevoelens en oordelende gedachtes hierover naar mezelf, zaten in mijn systeem. Cref- EMDR heeft mij hier enorm bij geholpen om weer te kunnen genieten van mijn wandelingen met Daisy. Inmiddels ben ik zelf gecertificeerd in Cref-EMDR bij de IKEV. Cref staat voor Circle Reprint Emotional Foundation. De Cref-Methode, ontwikkeld door Baukje van Leeuwen, helpt je te onderzoeken in hoeverre er sprake is van een aangetast basisvertrouwen. Door je te richten op (onvervulde) levensbehoeften, kun je je basisvertrouwen of ‘IK-sterkte verstevigen en door NDI (een positieve EMDR) vastleggen. Ik vertel je graag meer over cref-EMDR  en NDI, dus schroom niet mij hiernaar te vragen!

Waar wordt de Extra Ondersteuning voor je hond gegeven?

Meestal vindt het intakegesprek inclusief verschillende oefeningen en observaties dan bij jou thuis plaats. Aan het eind bespreek ik mijn observaties en bevindingen met je door en volgen er adviezen die we meteen in de praktijk toetsen. Er volgt een plan van aanpak indien gewenst. Afhankelijk van de vraagstelling, behoeftes, wensen e/o leerdoelen, kunnen de vervolgafspraken plaatsvinden bij jou in en om het huis, op een andere buitenlocatie of bij Mudita Hond en Mens zelf.

Kun je iets vertellen over de locatie van Mudita Hond en Mens?

De locatie is gelegen in een rustige woonwijk in Bergen. De Quality-Time lessen en Spiegelsessies worden buiten gegeven in een  omheinde tuin van zo’n 700 m2. Het grootste gedeelte is een ‘vrije zone’ voor honden en er zijn diverse materialen aanwezig. Mocht het regenen of als er theorie wordt gegeven, is er een veranda.

Een EMDR / NDI- sessie vindt meestal binnen plaats in een aparte ruimte maar kan i.o. ook tijdens een spiegelsessie buiten worden gegeven.

 

Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek!

We gaan dan samen kijken wat het beste bij jou past.