Selecteer een pagina

Maak jij NU de sprong om samen met je hond zelfverzekerder, vreugdevoller en vrijer in het leven te gaan staan?

u

Begrijpen jullie elkaar niet?

Twijfel je of je hond jou echt niet begrijpt of doet je hond soms alsof? Of, vertoont je hond af en toe voor jou vreemd of afwijkend gedrag en heb je geen flauw idee waarom je hond dat doet?

u

Van (on)macht naar daadkracht, wil jij dat ook?

Voel je je vaak onzeker of je wel het ‘juiste’ doet bij de begeleiding van je hond? Laat je je snel van je stuk brengen door de reactie of het gedrag van je hond of omgeving? Reageer je regelmatig impulsief op je hond uit onmacht, teleurstelling of frustratie en voel je je daar naderhand rot over?

u

Zin in een nieuwe uitdaging?

Wil jij je verder verdiepen en ben je nieuwsgierig naar de belevingswereld en passies van jouw hond ? En, wil jij je hond als jouw maatje nog meer bij jouw hobby’s betrekken?

N

Leer elkaars 'taal' beter begrijpen

Als je de de taal van je hond beter leert begrijpen en zelf bewuster wordt van je eigen lichaamstaal en -signalen die je naar je hond en omgeving uitzendt, dan voorkom je ‘ruis op jullie lijn’. Door bewust je eigen lichaamstaal in te zetten, voorkom je dat je tegenstrijdige signalen uitzendt naar je hond waardoor je hond jou beter zal begrijpen.

N

Leer je eigen behoeftes en die van je hond beter begrijpen en op elkaar afstemmen

Jouw welzijn en die van jouw hond wordt voor een belangrijk deel bepaald door het wel of niet vervullen van onderliggende levens- of basisbehoeften. Alle emoties en gedragingen komen hier uit voort. Leer je eigen behoeftes en die van je hond beter (her)kennen, begrijpen en op elkaar afstemmen voor jullie beider optimale emotionele voldoening. Hartvaardigheden en conflicthantering zijn (theoretische) kaders die hierbij van pas komen.

N

Ervaar je eigen natuurlijke kracht

Als je eerlijk bij jezelf naar binnen durft te kijken wat zich onder de oppervlakte afspeelt, dan ontmoet je jezelf in je natuurlijke staat van zijn, je essentie.  Jouw kracht zit daar waar jij vanuit je eigen natuur je grenzen stelt!  Als je handelt of reageert vanuit Je eigen ‘natuur’ dan zijn je hoofd, hart en buik (je denken, voelen en doen) met elkaar in overeenstemming.   Jouw woorden en daden ‘kloppen’ met wie jij van nature bent.   Je herkent dit doordat je hoofd rust ervaart, je hart vreugde of voldoening en je buik als vanzelf de juiste hoeveelheid energie levert die nodig is. Niet alleen jijzelf zal dit zo ervaren, je hond ook. Natuurlijke grenzen hanteren en leren respecteren gaan over en weer. 

N

Speel 'wijzer' met Spelwijzers

Reactiviteit wordt vaak als iets negatiefs bestempeld terwijl het eigenlijk gezond en normaal gedrag is van een hond. Wat het niet leuk of tot een ‘probleem’ maakt, is dat de hond vaak reactief reageert op zijn omgeving i.p.v. op jou. Spelenderwijs kan je je hond inspireren de juiste keuze te maken. Spelwijzers zijn doelgerichte spelen die je hond leren dat de omgeving negeren een optie is en ‘bij jou zijn’ een privilege.  

“Vanaf dat moment heb ik er mijn missie van gemaakt om mensen mogelijkheden aan te reiken om zichzelf en hun hond meer in hun kern te ontmoeten”  

Ook jij kan met je hond zelfverzekerder, vreugdevoller en vrijer in het leven staan!

Verbinding vanuit vrijheid

Ik gun iedereen een eerlijk, zuiver contact met zichzelf en een gelijkwaardig contact met z’n hond. Als je jezelf beter kent en begrijpt, communiceer je eenduidiger (duidelijker) naar je hond waardoor je hond jou ook beter begrijpt. Je voelt en vult elkaar aan. Je stelt vanuit je natuur liefdevolle grenzen. Vanuit wederzijds vertrouwen en begrip, kan er dan iets magisch ontstaan, wat ik noem: ‘verbinding vanuit vrijheid’.

Met respect, een nieuwsgierige en deskundige blik geef ik jou en je hond ruimte om te onderzoeken hoe het tussen jullie het beste werkt. Ik support jullie ontwikkeling en groei tot een uniek en daadkrachtig team waarin op een liefdevolle manier wordt gecommuniceerd. Begeleidingsvormen zijn: GroeiKracht lessen,  Spiegel sessies en Observatie lessen in de Snuffeltuin.

Z

Liefdevol grenzen stellen

Van (on)macht naar natuurlijke kracht 
Van onzeker naar zeker
Van wantrouwen naar vertrouwen

Met respect voor elkaars draagvermogen! 

Z

Zelf de 'balans' opmaken

Je herkent de (subtiele) lichaamstaal van je hond. Je begrijpt de belevings- en gevoelswereld van je hond beter. Jij bent je bewust van je eigen interne wereld. Jij hebt de ‘knowhow’ om jullie behoeftes begripvol op elkaar af te stemmen. 

Jij wéét, voelt én doet wat nodig is! 

Z

Van moeten naar graag willen

        Van gedwongen naar vrijwillig
Van angst naar vrijheid 
Van prestaties naar medevreugde

Hond blij, jij blij! & andersom!

Ervaringen van mijn cliënten

Spiegel les met eigen hond

Een spiegelsessie met Simone en hond Daisy had voor mij een ongekend krachtige uitwerking. Wat nog het mooiste was dat Daisy mij al na 5 minuten liet zien/voelen waar de schoen wrong. Dankzij de paar vragen die Simone mij stelde voelde ik tot in mijn cellen wat Daisy mij duidelijk maakte. Ik heb veel workshops en sessies gedaan over persoonlijke ontwikkeling, maar nooit was het resultaat zo snel en krachtig als met deze spiegelsessie. Je denkt misschien dat een hond geen ontwikkeld wezen is, maar ik weet nu zeker dat ze ons feilloos aanvoelen en direct reageren op incongruente signalen. Ik ben een heel stuk wijzer geworden

Arjan Bakker

49 jaar, zelfstandig ondernemer

Spiegel les met een hond van MHM

 Een spiegelsessie met een hond. Dat is wat Simone voorstelde tijdens de puppy-cursus. Wat een bijzondere ervaring! Dat honden sensitief zijn, dat wist ik al. Maar dat een vreemde hond, Broer van Simone, mij feilloos aanvoelde en snapte wat ik nodig had/heb, was wel echt een openbaring.
Vooral “overgave” ofwel acceptatie was de boodschap. Mooi en emotioneel.
Dank Simone voor je fantastische begeleiding hierbij en dank Broer voor jouw vertrouwen en dat je mijn spiegel wilde zijn!

Caroline van der Maas

eigenaresse bij Musicalschool Mille-Stelle

Spiegel les

Gebruik de spiegel van je eigen hond om jezelf beter te leren kennen.

Deze methode werkt als volgt. Honden communiceren door middel van houding, gedrag en energie. Ze reageren op signalen die wij aan ze geven. Honden laten hiermee op een natuurlijke wijze zien wat het het effect van deze signalen op hen is. Zij ‘spiegelen’ ons hiermee. Als je in deze spiegel wilt kijken, kun je veel mooie dingen ontdekken.

Tijdens de sessie vertel jij je “verhaal” en is je hond vrij in z’n doen en laten. Terwijl jij je verhaal vertelt, kan het zo zijn dat je hond al mooie spiegels laat zien. Ik help je dan deze te ontdekken. Het kan ook zo zijn dat je, afhankelijk van het onderwerp, een simpele opdracht uitvoert met je hond om via deze weg meer inzicht over jezelf te krijgen.

In een spiegelsessie kun je de psychologische betekenis van jouw hond onderzoeken. Waarom is jouw hond bij jou? Toeval bestaat niet. Er is namelijk 1 moment geweest waarop jouw hond precies jouw pad kruiste, jou ’toe viel’. Welk thema verbindt jullie op dieper niveau? Waarin resoneren jullie of zijn jullie elkaars tegenpool?

Welk ‘onderwerp’ komt regelmatig langs waarbij je hond aanwezig of betrokken is? Terwijl je dit leest, plopt er vast iets op. Jouw hond geeft je de kans om met innerlijke onrust of vragen aan de slag te gaan. Doorvoelen wat je hond met jou doet, levert meer bewustwording op en helpt jullie om voorheen lastige of uitdagende situaties gaandeweg op een nieuwe manier aan te gaan of te beleven. Hoe dierbaar is het dat jouw hond dit proces bij jou in gang mag zetten en jou en daarmee zichzelf in dit thema verder helpt ontwikkelen?

GroeiKracht les

Deze les is bedoeld om op een liefdevolle manier de communicatie en de samenwerking tussen hond en eigenaar te bevorderen en te verdiepen.

Of… op sommige momenten te herstellen. Deze lesvorm is ook uitermate geschikt voor honden en hun eigenaar die in het dagelijks leven ‘problemen’ ervaren, waardoor de omgang tussen beiden wel eens onder spanning of druk komt te staan. Tijd voor contact herstel en ontspanning dus!

Ook honden die fysiek beperkt, geblesseerd, oud, etc. zijn kunnen hier voldoening vinden omdat we uitgaan van de ‘mogelijkheden’ i.p.v. beperkingen te voelen of opgelegd te krijgen .

Jullie ondernemen samen activiteiten die jullie allebei leuk vinden om te doen. Er wordt gekeken naar de talenten van je hond en graag gebruik gemaakt van jouw kwaliteiten. Daarin ligt de kracht van verbinding. Je gaat niet samen werken maar samen werken; contact, plezier en voldoening tijdens het samenwerkingsproces, daar gaat het om.

Eindresultaat.. leuk, maar het is bijzaak. Er is geen goed of fout. Het gaat om het opdoen van ervaringen en in elke ervaring ligt wel een leermoment voor de volgende keer.

Als je eenmaal ontdekt hoe je al spelenderwijs jullie potentieel kunt aanwakkeren, dan smaakt het vanzelf naar meer en groeien jullie als uniek en daadkrachtig team. Ook in het dagelijks leven zal dit z’n voordelen hebben. Je zult merken dat je focus veel meer komt te liggen op jullie verbinding en de mogelijkheden.

Activiteiten die tijdens GroeiKracht lessen aan bod komen:             

* Creatief samenwerken tijdens neuswerk en oplossingsgericht bezig zijn   

* ‘Natuurlijk’ spel in en om het huis en/of tijdens de wandeling

Observatie les in Snuffeltuin Mudita  

Leer je hond beter begrijpen en begeleiden in het dagelijks leven. 

Alles begint met de lichaamstaal van je hond goed te leren lezen!

Terwijl je hond vrij rondloopt in de Snuffeltuin en in eigen tempo kan ontdekken en snuffelen, observeren we samen de lichaamstaal van je hond en krijg je antwoord op een aantal belangrijke vragen als:

Wie is jouw hond? Wat is zijn natuurlijke aard en passie? Hoe communiceert je hond naar jou en zijn omgeving? Welke signalen en gedragingen laat hij zoal zien? Hoe gaat je hond om met ‘vernieuwingen’? Is je hond zelfredzaam? Welke onderliggende behoeften en gevoelens uit je hond in zijn emoties en gedrag? Wat heeft hij nodig om zich prettig te voelen?

Natuurlijk, alles wat je hond laat zien is altijd contextgebonden, maar veel vragen die gaan over het gezinsleven met je hond of de wandeling op straat, kunnen aan de hand van wat je hond laat zien in de snuffeltuin al worden beantwoord. De volgende stap is dan wat jij als begeleider van je hond met deze informatie gaat, kan of wil doen. Vervolgsessies behoren dan ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld deelname aan georganiseerde Sociale Wandelingen waarin ook lijnhantering aan bod komt.

TARIEVEN 

Snuffeltourtje voor je hond in Snuffeltuin Mudita Bergen:

17,50 p/ keer (begeleiding bij aankomst/vertrek)

Individuele begeleiding, locatie Mudita Hond en Mens:

GroeiKracht les : 40 euro (60 minuten),

Spiegel les : 40 euro (60 minuten)

Observatie les: 40 euro (60 minuten) 

Ondersteuning Hond op buitenlocatie:

Deelname aan Sociale Wandelingen- traject op maat

In samenwerking met collega’s Marijke Snip (www.Dogsense.nl) en Jolanda Verbeek (Dog Wellbeing) -PDTE-members

Vraag naar de mogelijkheden!

 

Na het eerste contact per mail volgt een 1e ontmoeting (meestal in de Snuffeltuin) . We bekijken dan samen welke lesvorm het beste aansluit bij jouw hond en bij jouw wensen of leerdoelen.

Snuffeltourtje(s)

E

5 Strippenkaart 

E

85 euro (6 maanden geldig)

 

Drieluik – aanbieding !  

E

1 x Observatieles + 1 x Spiegelles + 1x GroeiKrachtles

E

termijn 6 weken

E

100 euro (i.p.v. 120 euro)

Snuffelpad (traject)

E

Locatie Mudita Hond en Mens

5 privé begeleidingen naar wens

E

termijn 10 weken

E

185 euro (i.p.v. 200 euro)

E

incl. 1  extra snuffeltourtje

Maak een afspraak voor een intake gesprek tijdens een Snuffeltourtje in de snuffeltuin!

We gaan dan samen kijken wat het beste bij jou en je hond past.

Ervaringen van mijn cliënten

GroeiKracht lessen (Snuffelpad-traject)

Lieve Simone, Ik heb zo vaak aan je gedacht, vol dankbaarheid!
Dank voor het delen van je kennis over de teambuilding hond en mens!
Ik heb heel veel geleerd en vooral : anders kijken: het plezier heeft de centrale plaats in het ‘met elkaar’! Dat is van mijn kant meer dan ervoor te zorgen dat Jack heeft/ krijgt wat hij nodig heeft en aan Jack’s kant meer dan luisteren , als het noodzakelijk is.
Het is alles met een lach en de intentie dat te doen waar wij plezier met elkaar hebben.
Jack vindt ‘zoeken-vinden‘ geweldig en ik bedenk graag nieuwe plekken waar ik een dummy met iets lekkers kan verstoppen.
Als hij rent , sinds kort op het strand, of speelt met honden -vriendjes, blijft hij erop letten waar ik ben en komt soms ‚even langs‘ ( ik zie dan zijn lach ) voor een aai over zijn hoofd.
Dat zijn de kostbare momenten van ‚ mede vreugde‘ .
Zo treffend en bij jou passend, de naam : MUDITA!!
Da waar wij nu zijn heb ik aan jou te danken en daarom : fijn dat je er bent!

Ulrike Knaup met herplaatser Jack

Observatieles

“Tijdens onze vakantie in Bergen zijn we op aanraden van de eigenaresse van het vakantiehuis bij Simone in de snuffeltuin geweest. Het was heel leuk om onze opgroeiende hond Noema daar te observeren en haar natuurlijke gedrag te zien vertonen. Simone geeft goede uitleg over wat je ziet en wat het betekent, en haar tip om het boekje ‘Kalmerende Signalen’ van Turid Rugaas te lezen was voor ons ook aanleiding om thuis op zoek te gaan naar een andere honden coach die meer aansluit bij deze aanpak. We zijn stap voor stap op weg in de samenwerking met onze hond, en leren steeds beter haar behoeftes en lichaamstaal (her)kennen.”

Menno en Roland
uit Arnhem

 

Veelgestelde vragen

Is een intake nodig?

Om jou te helpen bij het maken van een les keuze (en aantal), nodig ik je uit voor een  intake gesprek in de snuffeltuin terwijl je hond zich vermaakt met een snuffeltourtje. Je kan ook direct starten met een losse les en dit gaandeweg omzetten naar een traject. Soms verwijs ik door naar een collega. 

Wat is het verschil in begeleiding bij een Snuffeltourtje en een Observatie les?

Het verschil ligt in de soort en de mate van input die ik geef.

Als je voor het eerst komt met je hond voor een snuffeltourtje, dan help ik jou als begeleider op weg hoe zo’n snuffeltourtje in z’n werk gaat. Verder bekijk ik wat je hond nodig heeft zich in de tuin prettig en ontspannen te voelen. Tijdens een Observatie les observeren we samen je hond in z’n gedrag en lichaamstaal om je hond zijn manier van communiceren en onderligende behoeften/noden beter te leren begrijpen. Er wordt een vertaalslag gemaakt naar het dagelijkse leven.

Voor alle diensten geldt dat ik altijd aankomst en vertrek begeleid om ‘verrassingen’ te voorkomen en ervoor te zorgen dat een wisseling veilig gebeurt.

Kun je iets vertellen over de locatie van Mudita Hond en Mens?

De locatie is gelegen in een rustige woonwijk in Bergen. De lessen worden in de Snuffeltuin gegeven, een  omheinde tuin van zo’n 700 m2. Dit is een ‘vrije zone’ voor honden en er zijn diverse materialen aanwezig. Mocht het regenen of als er theorie wordt gegeven, is er een veranda.

 

Maak een afspraak voor een intake gesprek in Snuffeltuin Mudita!

We gaan dan samen kijken wat het beste bij jou past.